Sydda vetekuddar till barn

Jag älskar min vetekudde och tänker att även barnen kan tycka det är skönt med lite värme emellanåt. Så jag sydde ett par små kuddar till tjejerna när jag ändå höll på. Nu kanske inte värme är så efterfrågat än, men man kan ju lika gärna lägga dem i frysen och ta fram om olyckan varit framme och någon t.ex. slagit i huvudet, något som inte händer alltför sällan.

Det var ännu enklare att sy dessa än den jag sydde till mig själv, bara små påsar som jag fyllde med vetekorn och sydde igen. Även de små vetekuddarna har fått fodral, gjorde ett i vanligt bomullstyg och sedan ett i velour för jag tänkte att det kunde vara mjukt och skönt att hålla i och ett av fodralen fick kaninöron. Jag har sytt fodralen så som man syr örngott, smidigt att ta av och tvätta när det behövs. Mönster till dessa ritar man ju enkelt själv, bara ett par rektanglar och sen gör man ”örngotten” lite större. Jag har använt mig av hela vetekorn från Saltå Kvarn, köpt på Maxi.

Jag gillar förresten Moas skådespelartalanger, sa bara till henne att vi skulle låtsas att hon hade ont i huvudet så la hon på sig en väldigt bedrövad min haha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s