Sydd vetevärmare

Jag har en gammal välanvänd vetekudde som är toppenbra när man som jag absolut inte kan sova om man är det minsta kall, vilket jag är ungefär hela vinterhalvåret. Jag hade kommit fram till att jag inte klarar mig med bara en vetekudde och kom på att det borde vara rätt så enkelt att sy en till. Hade lite kraftigt bomullstyg kvar sen jag sydde strandväskan så jag använde det till själva kudden och sen sydde jag ett överdrag till kudden i vanligt bomullstyg. Eftersom man inte kan tvätta kudden med vetekorn och allt (eller kan man det?) så är det ju smidigt att kunna tvätta överdraget.

Det är jättenkelt att sy en vetekudde, man klipper ut två rektanglar i lagom storlek och syr sedan ihop dem räta mot räta längst tre sidor. Klipp hörnen och vänd ut och in = en avlång påse. Jag vek ner den övre kanten in mot påsen och sydde runt för att få en fin kant, fyllde sedan med hela vetekorn (från Saltå Kvarn som jag köpt på Maxi) och sydde sedan bara igen öppningen med en raksöm nära kanten. För att inte alla vetekorn skulle hamna på samma ställe så delade upp vetet jämnt över hela påsen och sydde sedan två raksömmar tvärs över påsen så att det bildades tre ”fack”. Det var nog det som var det svåraste på hela projektet eftersom vetet inte gärna låg kvar där jag tyckte det skulle vara och det ibland kom vetekorn i vägen där man ville sy = krokig söm och en ledsen symaskinsnål.

Överdraget är sytt som ett örngott, hur man syr örngott beskriver jag (hur konstigt det än låter) i min tutorial för att sy en dyna till barnstol. Tänk bara på att göra örngottet något större än själva påsen.

Annonser

1 thought on “Sydd vetevärmare

  1. Ping: Sydda vetekuddar till barn | Gott & Garnigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s