Virkad Super Mario mössa

Har man skaffat barn med någon som har retrospel som sitt största intresse så får ju faktiskt virka lite såna här saker. Nä det är inte bara hans fel, även jag har ju faktiskt växt upp med Nintendo 8-bitars. Här har Moa fått en svampmössa inspirerad av Super Mario Bros (såklart=). Det är väldigt enkelt att göra en sån här mössa, bara att göra en vanlig mössa i två färger och sedan virka prickar och ögon och sy fast. Prickarna är gjorda såhär:

6 fm i magisk ring
*2 fm i varje maska* varvet ut (12)*1 fm, 2 fm i nästa maska* varvet ut (18)
*1 fm i nästa 2 maskor, 2 fm i nästa maska* varvet ut (24)

Prickarna är ju olika stora, välj själv hur stora du vill ha dom genom att göra mer eller mindre antal varv.

Ögonen kommer jag tyvärr inte exakt ihåg hur jag gjorde men det börjar med ett antal luftmaskor (beroende på hur stora man vill ha dom) och sedan virkade jag fasta maskor runt luftmaskekedjan, i slutet av varvet vände jag alltså runt och fortsatte på andra sidan av luftmaskekedjan och då virkade jag också dubbla maskor i de tre yttersta maskorna (näst sista på ena sidan, sista maskan och första maskan på andra sidan som är ”baksidan” av näst sista maskan. Sedan gör man även dubbla fasta maskor i början av varvet. Gör ett varv till på samma sätt om du vill ha ögonen större. Svårt att förklara men lättare än det låter i verkligheten, samma princip som när man t.ex. ska virka sulan till en sko.

Själva mössan är virkad i garnet Stylecraft Aran och virknål nr 5, ögonen och prickarna i samma garn men med virknål nr 4.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s