Pimpa din barnvagn del 4 – Sufflett

Ja då kommer här den fjärde och sista delen av ”pimpa din barnvagn”. Jag har sett att det finns dom som syr egna suffletter till barnvagnar, det finns även dom som syr upp och säljer vilket ju är en jättebra idé. Jag letade ganska länge efter något slags mönster till en Emmaljunga-sufflett men har inte kunnat hitta något, mer än ett uppmuntrande;) blogginlägg om hur komplicerat det är att sy sufflett till just Emmaljunga. Jag hade nog aldrig gett mig på det här om det inte vore för att jag råkade ha en sufflett liggandes som ändå skulle slängas. Den vagnen stod nämligen länge i ett fuktigt förråd och möglade. Egentligen var inte suffletten synligt möglig men ville inte chansa. Tydligen möglar barnvagnar ganska lätt om de förvaras fel, det visste inte jag innan men nu vet jag och därför står alla våra vagnar och trängs i hallen. I alla fall så gjorde jag som så att jag sprättade upp suffletten och använde den som mönster. Sen återanvände jag alla delar som gick att återanvända, ända ner till märkeslappen😂.

Först försökte jag sy ihop den med metallstommen på plats, det gick inte att öppna upp den på något smidigt sätt eftersom den var popnitad men efter ett tag gav jag upp och lät Marcus borra upp den på ena sidan så att det skulle bli lättare att sy. Jag har använt två lager bomullstyg med plattvadd emellan (förutom på sista delen). Den är inte lika stadig som en riktig sufflett och troligtvis inte så regntålig heller men den blev ju rätt läcker, ja jag är i alla fall sjukt nöjd=). Förresten så får jag väl påstå att bloggen har blivit sponsrad till det här projektet, fick nämligen en skruv och en mutter av en trevlig kille på Stål & Verktyg, fick en känsla av att de inte sålde så många skruvar styckevis haha. Men stort tack för det, jag hoppas alla som läser detta handlar massor hos er i fortsättningen=).

Annonser

6 thoughts on “Pimpa din barnvagn del 4 – Sufflett

  1. Det blev jättefint! Jag har en suflett där tyget gått sönder och är solblekt men inte mögligt, om jag sprättar upp den, tror du att jag skulle kunna sy fast ett tyg utanför och behålla klädseln som är redan eller är det smidigare att bara sy en ny?

    • Hej och tack! Det är svårt att säga för det beror nog på vilken sufflett du har och vilket tyg. Jag har ju sytt min i flera lager med vadd emellan för att få den mer stadig, men den är ju trots det inte lika stadig som originalet. Så har du det andra tyget under blir nog suffletten mer stadig, men kanske det blir snyggare att inte ha det? Just Emmaljunga har ju bökiga suffletter men jag har sett andra som sytt till andra vagnar i ”vanligt” tyg så det verkar ju funka.

      • Jag har faktskt 2 stycken. En gammal classic sufflett och en skalad sufflett från en edge sittdel, endast metallramen alltså. Tänkte också att det skulle bli stadigare men undrar om det är svårare att sy i maskinen då och blir fult, har du något mönster kvar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s